Det hände sig på piren!

Med detta inlägg vill jag bara visa på vilken otroligt underbar service man kan på när man bokar arr ombord på Ostindiefararen Götheborg!

 

Detta utspelar sig i mitten på veckan, när alla börjar bli lite lagom slitna och redan siktar in sig på kommande helg. Jag dyker upp på jobbet kl 07.40 för att starta kassan och byta om till mina historiska kläder och dessutom duka upp en lunch och förbereda en konferansdag. Min grupp på 28 personer kommer 15 minuter för tidigt och jag hinner inte fixa fruktfatet och de sista termosarna med kafe innan de ringer och vill komma innanför grindarna, jag öppnar åt dem och konferansen börjar i lugn takt. 10.30 kommer en extra grupp som ska guidas och jag går iväg på en tur med dem, mitt i ringer de från konferansen och tycker att det är lite för kallt, så Cia räddar förmiddagen genom att komma ner och sätta på elementen. (Ja, vintern står utanför dörren) När jag kommer tillbaka dyker en ny grupp upp utanför grindarna som helt försvunnit på vägen till schemat med även de får en oförglömlig guidad tur, räddad av Cia, samtidigt som jag fyller på kaffet i konferanslokalen. Lunchtiderna kommer och folk äter sig mätta, nöjda och belåtna på rödtunga och potatis med vitvinssås och får en kortare guidad tur av mig. Kl 15.00 får de äver fika, sedan öppnar butiken för allmän ticnet, efter en timma får även de en guidad tur, innan dess kommer Jonas som också har en guidning innan kvällens stora arr. Vid 16 börjar mer personal dyka upp och jag vägleder Kickan via mobilen genom mölndal och frölunda fram till piren. en kort rast innan St Erik från srömma ska dyka upp och lägga till vid piren (ja, Ostindiefararen hade ett samarbete med Strömma och mina båda jobb kolliderade) Fartyget kom 20 minuter försent och vi hade 40 minuter på oss att duka och förbereda fartyget för 75 gäster. klockan 19.00 kommer 140 förväntansfulla och strålande glada människor ut på piren för en fantastisk afton ombord på Götheborg och St Erik. Efter mingel, huvudrätt, avecer, kaffe och efterrätt så har de efterfest i skeppshalle. Under kvällen kunde man bla höra Lovisas frågande röst på Jonas radio mitt på kanondäcl: Kockarna undrar vad det är för mat vi serverar… Sånt skrattar man sig omkull på i efterhand. Den sista människan låste och larmade piren vid 01.30 och vi var tillbaka för ännu en fantastisk dag på piren vid 10 på nästkommande förmiddag.

 

Det är sånthär som gör att jag tvivlar på att jag någonsin kommer hitta ett lika underbart, spännande och givande jobba någonsin igen. Hoppas jag blir kvar för evigt.

0 reaktioner på ”Det hände sig på piren!

Lämna en kommentar