Utanför Tromsö

I skrivande stund ligger jag nerbäddad i hytten. Eftermiddagspaus när den är som bäst. Hela resan upp hit har gått ruskigt snabbt, jag har knappt förstått att jag har varit ombordmönstrad i en vecka redan. Ska dock erkänna att de första tre dagarna gick som i en dimma, vi hade redan jobbat många långa timmar i en vecka innan avgång och väl ombord hade vi mycket kvar som skulle koma iordning och dessutom med 7 gäster ombord. Första dagen under gång gick vi till skagen där vi bunkrade alkohol. Sen, efter många vakna timmar kom första natten med ganska stora rullningar så vi slängdes fram och tillbaka i kojerna = omöjligt att sova. Dag två, helt outvilad, kämpade vi vidare med allt jobb fram till 23, gungades till sömns av Poseidons vågor och på tredje dagen skrattade jag åt precis allt ombord, bara för att jag var så trött. Men därefter började rutinen infinna sig både hos mig och mina två nya skeppskamrater Carro och Roggan.

Igår passerade vi polcirkeln lagom till tiofikat. Vi radade upp oss på led och turades om att hoppa i plurret och bli döpta av Neptun.

Efter min första sovmorron på två hela veckor (klockan stod på 07.30) Fick jag lov att vakna upp till Trollfjordens mystik innan vi avnjöt en helt fantastisk söndagsbrunch skapad av Roggan, Freyas privata michelinkock. Jag grät nästan av lycka. Dock inte helt säker på om tröttheten också kan ha spelat en liten roll där. Idag har vi tagit det väldigt lugnt och storstädat en av hytterna på övervåningen och tagit hand om tvätt. En välförtjänt paus innan Barents hav som troligen kommer bli en prövande övning. Men först ska vi titta in i Tromsö, vi kommer dit någon gång inatt.

 

Lämna en kommentar