Fjärde kryssen

13/4 2017

En helt fantastisk start på tredje kryssen!! Härliga gäster, en fin dag och en helt fantastisk kväll som inte går att beskriva i ord. Vi tuffade in i en vik med helt spegelblankt vatten, hade världens bästa ljus så alla berg speglades i vattnet, åt bananasplit till efterrätt på middagen och tog en tur i zodiakerna och såg sälar, glaciär och isbjörnspår, gästerna hittade desutom björnen som tillhörde spåren men de gjorde inte vi. Tiden här uppe är helt underbar och kan bara beskrivas genom bild och film för att göra det äns lite rättvist.

 

15/4 – Påskafton

Skärtorsdagen och Långfredagen flöt förbi väldigt fort. Allt ombord går på rutin och allt känns som om de går i slowmotion samtidigt som de går i 120 knyck! Vi har letat björn hela dagen igår och under natten vände vi och gick söder ut, passerade isfjorden vid frukost och hade kommit utom räckhåll för mobilt nät när jag kom upp. Pissförbannad blev jag över att ha missat chansen att ringa och prata med min kära bror om hur rättegången går där hemma. Ett sms ramlade in från mamma som berättar att Olas advokat har spenderat onsdagen med att försöka bevisa Olas oskyldighet.

 

18/ 4

Den här kryssen har varit både rolig och snabb. Dagarna har flutit ihop värre än någonsin men har bjudit på både val och polarnallar. En kom nästan fram till båten när vi la oss vid iskanten imorse. Gästerna hade precis kommit in för att äta frukost och de 5 första hade precis satt sig ner med tallrikarna när Martin rusade in och förmedlade att en björn var på väg mot båten. Då var klockan 8, sen fortsatte frukosten i vanlig ordning först vid 08.45 när björnen kommit förbi och fortsatt bort i fjärran. Lunchen blev också uppskjuten från 12 till 14.30 på grund av en såndär gul liten fluffis. Det är ju inte svårt att förstå varför för de är så otroligt söta! Captains dinner blev den lyckligaste hittills, vi använde Gunnels fina ljus (troligen för sista gången för de börjar bli lite väl ljust ute) och när gästerna kom in så blev de så förtjusta att de drog för fler gardiner för att få mysstämning. Finaste Kaptenen själv kom med den vita skjortan på OCH sina pommes. Total lycka! Jag försökte my very best att fånga båtens tre ståtliga på bild men de lyckades väll sådär bra.. Döm själva.

I övrigt kommer lite andra bilder som lätt beskriver livet ombord och mina fotograf-skills…

DCIM102GOPRO
DCIM102GOPRO
DCIM102GOPRO
DCIM102GOPRO

 

 

Lämna en kommentar