8-10 Mars

8 Mars

Imorse dundrade Andreas in och tände taklampan.. Jag hade inte vaknat av mobillarmet. Christian och Niklas hade gjort en testfrukost tillsammans och jag kom upp lagom för att äta,  lyxigt!

Under förmiddagen hände inget spännande, vi rensade och rengjorde alla golvbrunnar, takfläkt och handfatskrökar i hytterna,  jag råkade dundra in i TamaguchiJohns hytt när han låg och sov så 10ans badrum är inte städat.

Precis innan lunchen passerade vi en cirka 800 meter hög och cool klippa. De seglade förbi någonting som iallafall i mina ögon såg ut som en örn av nått slag.

Vid eftermiddagens kaffepaus spelade vi en snabb omgång frågesport i mässen när en ljummen sötaktig  doft kom dansande in i våra sinnen och efter en snabb titt i byssan kunde vi konstatera att Christian bakade bullar och bröd. Jag tog fram kameran och försökte få till en fin bild på dessa konstverk men vet inte om jag lyckades,  båten rullade så förskräckligt. Vi passerade Stat och gick utomskärs precis då.

Under kvällen påbörjade jag ett träningspass i möbelpolish men fick sluta för stunden då jag insåg att de behövdes färg innan polisen skulle göra sitt.

Jag är ganska trött trotts att jag sov i 10 timmar inatt så ska sova så fort jag hängt upp tvätten.

 

 

9 Mars

Fantastiskt trevlig men något händelselös dag idag. Jag lyckades vakna av larmet, hade en lugn morron med städ,  disk och tvätt. Fortsatte med samma visa under eftermiddagen och ställde till med besättningsmys under middagen. Jag och Nicklas hämtade Gunnels fina ljus och släckte ner den hårda belysningen i mässen, dukade fint och hade filmkväll med popcorn efteråt! Moana,  bästa Disneyfilmen på länge! Vi passerade Trondheim imorse och jag funderar på att gå upp inatt när vi passerar polcirkeln!

 

 

10 Mars

Vincent är bäst på att purrade,  han smög in och la en mjuk hand på axeln och man liksom gled in i medvetandet på ett trevligt sätt,  30 minuter kvar till polar cirkeln.  Efter (enligt mig)  10 sekunder for Andreas in,  tände och gastade  ”5 minuter kvar! ” bara att sega sig upp liksom. Kunde knappt hålla ögonen tillräckligt öppna för att se trappstegen i lejdaren.

Som tur är så var detta bara början på en av världens lyckligaste dagar! Allt trä ombord är polerat och nästan alla hytter är iordning!  På eftermiddagen tog vi en sväng förbi badtunnan och jag säger bara de,  man kan nog inte förstå känslan av att glida fram i en 42 grader varm badtunna och titta på de norska snötyngda bergen längst hela kusten! Känna is vinden och hettan på samma gång och veta att ju längre norr ut  desto finare! Min åsikt är att Svalbard är någon av de finaste platserna på jorden!

Under kvällen har killarna monterat ihop en grill och nu har vi ätit grillad ryggbiff med bea! Jag fick smaka en av Christians fantastiska chokladbollar också,  får ni någonsin chansen så ät!

Tromsö imorron och där får vi äntligen en fungerande torktumlare!

 

Lämna en kommentar