Guppi

Första natten under gång var minst sagt otrevlig, vi visste alla att de skulle bli en bumpy ride men helt seriöst,  jag var på väg ner i durken löjligt många gånger,  jag har min kod långskepps och i början när vi stampade i vågorna gick de jättebra men när vi rundade Danmark och satte kurs upp mot Norge så kom rullningarna och de gick också bra till en början.  Men sen alltså.. Försökte flytta mig runt i kojen på olika håll för att ligga någorlunda stadigt,  låg på tvärs med huvudet i en ventil men de gick inge vidare. Fram mot småtimmarna klättrade jag upp i den tredje kojen i hytten och la mig ovanpå alla galgar och täcken men efter bara en kvart åkte jag rutschkana ner till min egen koj igen. Här bestämde jag mig för att ge upp så jag hoppade ner och drog på mig en tjocktröja och gick upp på bryggan. Vi krängde 35 grader åt varje håll så ni kan ju föreställa er hur de kändes.

 

Det var en tilltuffsad  och trött Bell som fixade inför lunchen, städade toaletter och pysslade. På eftermiddagen unnade vi oss lite ledigt.  Vädret var perfekt och bästa Daniel drog igång badtunnan så innan middagen såg de ut såhär.

 

Lämna en kommentar