Nu är vi på väg!

Vi startade dagen lugnt med en kopp kaffe (och te för min hals) framför nyhetsmorron innan vi började springa runt och sjöstuva  allt löst i skeppet.  Käraste Ellie kom och sa hej då och fick följa med en kort sväng från Pir 4 bort till Lindholmen där vi kastade av skräp innan de stora äventyret började.

Vi tuffade sakta ut genom en disig Göta älv med snötyngda vidder längst sidorna.  Vi tuffade på ganska bra i 9.2 knop och innan man hunnit blinka hade vi passerat Vinga. Jag passade på att packa upp mina väskor innan vågorna tog över och gungade oss bort till Skagen. Det var inte många som inte var påverkade av sjösjuka på ena eller andra sättet under överfarten men Kock – Christian lyckades ändå koka ihop en aptitretlig soppa som man inte kunde motstå. Till min lycka hade han också bakat glutenfria frallor till mig.  Jag borde såklart ha tagit kort på dem för de såg ut som stora rosor,  superfina!
Efter lunchen ville vågorna inte ha med oss att göra längre så vi blev kringkastade hej villt. Lite kalaskross både i byssan och i mässen visar bara att vi kan bli ännu bättre på att sjösurra men det var ändå inte så farligt.
Väl framme i Skagen kom finaste Edvin och Peter från Freya och hälsade på. Efter en kvick lastning av dricka for vi sen iväg till Freya för att titta runt lite och jag säger bara åh maj gaad vad fin hon blir!!!! Jag måste ha sagt ”fan vad sjukt” minst 30 gånger när vi gick igenom de nya hytterna och  salongen hela vägen fram till lastrummet.  Nu behöver man inte gå utomhus för att hämta dricka och mat!! Sen åkte vi tillbaka till Origo och spelade en omgång av Fjällbackaspelet som Nicklas åter igen vann. I skrivande stund har vi kommit ut till de mörka guppade havet igen och ska sova. Både jag och Nicklas är eniga om att de kan bli en natt med flygturer.

Lämna en kommentar