Kulturbåtsfestival

Under lördagen och söndagen hade vi en kulturbåtsfestival här vid Eriksberg och jag var taggad till tusen! Min största dröm är att göra iordning en hamn med gångstråk, caféer, tunnor, fiskenät, måsar och traditionsfartyg någonstans i Göteborg och det är precis vad denna festival är! Under lördagen hade vi en kraftig vind men solsken och jättemånga glada besökare som var med vid invigningen av de två nyrenoverade pirerna och jag var skeppare på Martin, Ostindiefararens skeppsbåt. Vi rodde vd:n för Älvstranden utveckling och kommunfullmäktige ut mellan de båda pirerna för att klippa bandet! Sen hade vi guidning hela dagen! Efter stängning bjöds det på mat och underhållning för alla besättningar i ett öltält på en av pirarna och därefter hade jag hand om en middag ombord för några förläggare som var på besök här i Götet på grund av bokmässan. Vid 01.30 var jag på väg hem och under söndagen var det bara att studsa upp ur sängen för ännu en dags båtnördande.

Kulturbåtsfestival
Kulturbåtsfestival

Under lördagen hade vi ett filmteam från Sydkorea som spelade in någon form av dokumentär om skeppet nu och då. De filmade mig när jag guidade mitt middagsgäng och det ska bli kul att se senare. Själv hade jag också två filmare med mig som hjälper mig att fixa den första filmen i en tilltänkt serie som jag och Marco håller på med för sjöfartsnyheters nya youtubekanal. spännande!! 😀 Serien ska handla om ”En dag på jobbet” för att ge andra lite inblick i hur det kan vara att jobba med fartyg. När jag var mindre trodde jag att allt sjöfolk satt på ett kontainerfartyg och jobbade med pappersarbete, men nu vet jag att det finns tusen andra saker att göra om man är båtnörd.

Lämna en kommentar