Nedräkningen har börjat

Så sitter vi här sista fredagen i september på ett blåsigt men möjligen något soligt Maritiman. Ikväll klockan 17 när vi stänger så kommer ingen att öppna igen fören helgen v 33. Oktober rullar in imorron och nedräkningen till Halloween har börjat. Känns som om julen snart är här.

Jagaren

Dagens roliga:

Ingvar Oldsberg  berättade i en artikel i expressen idag att han vill rädda Götheborg. Det vill vi med!

– Nästa projekt blir att rädda Ostindiefararen, säger han.

 

screenshot_20160930-131235

Fun fact:

På Ica igår plockade jag upp finaste pumpan men fick en tagg i vänster tumme som fortfarande sitter kvar.  Kan bara inte få ut den.

 

 

Maritiman

Alla dagar sedan planet landade i Göteborg har spenderats ute på Maritiman alla båtar.  Jag sitter här Måndag-torsdag nästa vecka också så om någon har tråkigt och vill hitta på nått så kan jag meddela att det är här det händer.  Jag totalt Ballade ur igår och körde Indiana Jones och maskerad på eftermiddagen i brist på gäster.

Här är Axel och Knut,  men knut orkade inte mer och tog helt enkelt slut.
Här är Axel och Knut, men knut orkade inte mer och tog helt enkelt slut.

 

Två polare kom förbi igår och jag visade runt lite på ubåten innan vi begav oss bort till Frasses,  där vi träffade en jädrans massa människor vi kände.

Skepp o hoj

 

20160922_171314

En liten nostalgitripp

Jag borde ha förstått redan i söndags att jag skulle bli sjuk. På det ända barnkalaset jag hade var 3 av killarna ruskigt förkylda och jag tänkte vid vå tillfällen ”Gode gud låt mig inte bli smittad av det där”. Och på måndagkvällen började jag känna av en viss svullnad i halsen. Under tisdagmoronen utvecklades förkyldningssymptomen en del så bihålorna (alltid bihålorna), öronen, nacken och ögonen blev drabbade. Jag tänkte först åka hem från jobbet redan vid lunch nu när vi ändå var tre där men finaste Kickan skulle komma och hälsa på. Hon har äntligen kommit hem på semester från München. Hon är hemma i 10 dagar så hon lovade mig en date på söndag också! När hon hade besökt Maritiman där hon också jobbade förra året så orkade jag inte stanna ute och vara trevlig mot gäster längre så jag tog cykeln och vandrade hemmåt. När jag kom mitt över bron bara hörde jag ett litet tut och där nedanför tuffade Juno på väg hem. Jag blev givetvis tvugen att ta en liten bild! Sen stod jag där en minut och tittade på all aktivitet på soldäck. Gästerna stod och tittade på kajerna de passerade, styrman eller kapten stod uppe i hytten och körde såklart, några ur däckspersonalen höll på att lägga ut trossarna till löpning. Hur slitsamt det än är att jobba 17 timmars dagar på ett kryssningsfartyg så är det ändå mysigt att få en så kraftig gemenskap med både personalen och gästerna ombord, och Göta Kanal är några av Sveriges vackraste ställen. Jag jobbade ju på Juno tillsammans med Kickan (innan Maritiman) så jag hoppas att hon stod någonstans på kajen och såg Juno passera.

Juno tuffar förbi bron på väg till kaj.
Juno tuffar förbi bron på väg till kaj.

 

Spännande dag

Idag var jag på Maritiman hela dagen. Tanken från början var att jag skulle ha ett kassapass men eftersom det inte är någont tryck på biljettförsäljningen riktigt än så hoppade vi över kassan och valde att vara tre guider ute på skeppen istället. När jag kom på kajen vid 10 stod polisen där, de har varit inbrott på en av våra båtar, Kalmar sund, under natten och någon har varit dum nog att slå sönder en ruta och gått in och härjat ombord. Så otroligt tråkigt när folk inte kan låta saker vara i fred. Som om det inte var nog för dagen droppade det in en grupp människor från ett kryssningsfartyg och ville ha en guidning. Här hade det brustit i kommunikationen någonstans för de hävdade att de skulle ingå en privat guidening med deras vouger, men de skulle det inte. Mitt i denna lite otippade guidening som vi ändå häll så gick såklart brandlarmet igång för hela anläggningen och istället för att berätta om fyrskeppet fick jag börja evakuera alla inne på området. Det tog lite tid att få alla att förstå allvaret men de klart ser man inte någon rökutveckling så är det ju inte heller någon direkt livshotande fara. Alla kom ut till slut och brandkåren kom, kollade deckare, kollade av området och åkte iväg igen. Sen fick vi fortsätta dagen. Det var en pikebil från polisen och snurrade på området nåra timmar senare och ett tjuvlarm på en av båtarna som ligget hos oss gick av men ingenting mer allvarligt hände under eftermiddagen tack och lov. Nu blir det att fixa lite matlådor och städa här hemma vilket jag inte gjorde igår, så jag får väll städa tills jag somnar och skämmas resten imorron. 😀 Tihi, den översta bilden här är helt fantastisk! Jag tog verkligen bilden utan att någon alls var beredd.

13495234_10153567813667624_4188294914786874382_n

brandmännen går med frida

Söndag och mer barnkalas!

Helgerna på Maritiman innebär ofta barnkalas. Idag skulle jag haft hela tre stycken men av olika anledningar blev det bara ett! I efterhand är jag ganska glad för ibland kan barn i en viss ålder vara lite too much när de är uppspelta tillsammans. Note to self: När jag skaffar barn ska jag alltid lämna kalasen till någon annan! (Fast event managern i mig vet redan att det inte kommer hända). Barnkalasen är en form av skräckblandad förtjusning, man går upp i varv och får en liten kick av många kalas, andra lämnar en ringande trött tystnad. Jag förstår verkligen inte var barn får all energ från?! När jag sjönk ner i soffan efter jobbet var tystnaden som ljuv musik ett tag, men nu är Spotify på här istället för att peppa mig och bidra till lite energi. Girls just wanna have fun! Här ska det städas! Strykas och fixas! Det känns som om veckorna efter examen har varit väldigt sega, energifattiga och allmänt tråkiga. Ja, jag saknar E, men såhär kan vi ju inte ha det resten av sommaren! Här är en tidningsartikel som flög ner i brevlådan för ett tag sen. Mina damer, herrar och barn, får jag lov att presentera: VIRVELINA!

HissngsTdningen
HissngsTdningen

Min ursäkt

Jag tycker helt enkelt att man ska vara utomhus så mycket som möjligt på sommaren, och såklart ögna sig åt folk och aktiviteter istället för att sitta med sin smartphone uppkörd under näsan. Nu är i alla fall sommaren på väg bort och visst är det konstigt, men nu känns det plötsligt som att det finns 1000 nya saker att skriva om igen, det har varit helt ött hela sommaren för jag har suttit på en stol och hjälpt människor förbi en biljettspärr och pratat om fartygen på maritiman hela sommaren och varken mer eller mindre. Kitebrädan har varit borta och ingen ny har det blivit, så det har bara varit wake på schemat under de få lediga stunder jag har haft.

 

Men som sagt, hösten är på väg in, lediga dagar börjar dyka upp i mitt schema och vi har kickstartat igång sjöfartsnyheter nu efter ett visst (hmm) sommaruppehåll..

Om det finns någon kvar som följer min blogg efter adressbyte och uppehåll så kan ni gå in på den nya youtubekanalen och kika lite. Den är fortfarande under uppbyggnad men det lär inte ta så lång tid.

Till helgen är det Kulturbåtsfestival i Eriksberg och jag är såklart där hela lördagen och även hela söndagen och kommer filma lite. Kom och säg hej i butiken vid Ostindifararen!

 

10708567_358299654335503_4162732578646304396_o[1]

Juno

 

 

image1278654220

Igår efter jobbet mötte jag upp Marco och vi begav oss till Juno som kom in tidigare på dagen, där fanns massa härliga Juno-människor och vi satt och pratade till 01.30 innan jag tänkte att det var dag att åka hem och vila upp mig inför dagens jobb på Maritima. Bara det att min ytterdörr var låst, så jag kom inte in. Efter mycket om och men slutade det bra så jag kom till jobbet idag på morgonen och idag träffade jag en av de på schemat som jag inte träffat förut. Daniel var en rolig prick  =)

 

Nu har jag säkerställt att jag inte ska bli utelåst mer så jag är hemma hos mamma!

 

image2039863340

Kort besök

Igår låg jag utslagen i sängen till otroligt pinsamma 13.30.. Alltså jag skyller på att jag har varit stressad men det är ändå inte okej. När jag väl kommit upp vek jag tvätt och städade en snabbis innan jag åkte och besökte E ombord på min kära Tham. Jag kunde inte riktigt låta bli att gå in i matsalen som redan var dukad och liksom suga in atmosfären. Idag kl 09.00 lämnar Tham för sin första resa för året och det är 32 norrmän från Escape travel ombord plus några andra, tror de var 48 gäster totalt. Några av de roligaste resorna på kanalen har varit med just Escape Travel. Jag liksom önskar att jag kunde hänga med som bara maskot eller bartender eller nått för jag saknar verkligen kanalen, att vakna och ha åkrar, fält, kanal och morrondis, eller att vakna och upptäcka att man sitter på grund någonstans, att kunna vara ledig 8 dagar i sträck och besättningen ombord! Men som tröst ringde Marco igår och han kommer hit idag(!) Samtidigt kommer Juno hem efter sin första vända och där ombord finns Jonas, Christoffer och Pierre så idag blir det mini reunion! Wipie!

Först väntar några timmar på Maritiman och nu är jag riktigt påläst (jämfört med innan) om Kalla kriget.. Eller Kalla världskriget som jag av någon anledning envisas med att säga.

 

2014-05-30 22.38.28 2014-06-06 20.28.28

Brandövning i Nordis

image

Igår hade vi brandövning på Maritiman efter stängningen och sen åkte vips hamntur bort till Arendal och tittade lite på massa Volvoprylar,  jag trodde museet skulle vara tråkigt med bara massa bilar men de hade verkligen allt! Massa om utvecklingen av Volvo oceanen race, flygplan,  lastbilar och coola saker. En timme var på tok för lite tid! =)

Det var en helt okej dag på jobbet också med skolklasser och ca 20 besökande gäster! Jag han städa, slänga massa skräp, lyssna lite på Maritimans audioguide,  leka med gnuggisar. . Tyvärr har jag bara bild på min och inte på Linus gnuggis för den var roligare. Den var tydligen fuktskadad och såg ut som måsskit!  =)

image

Tham hat föresten dykt upp bakom Juno nu.

image

Det är en liten krok.